Zoeken

RODICA HRISTU

 

 

Goldwell Global Master, Canada

Rodica Hristu, lid van het Global Master Team, begon als negenjarige met het knippen van haar moeders haar, in haar geboorteland Roemenië. Nog voor ze tien werd, had ze in haar buurt al een aanzienlijke klantenkring opgebouwd. Eenmaal volwassen zette ze haar talenten opzij en ging chemie en boekhoudkunde studeren. “Een heel andere omgeving, maar het krijgen van een graad was belangrijk,” zegt ze. Intussen bleef ze geïnteresseerd in haarkleuren en las alles wat ze erover kon vinden in cosmetische boeken en magazines.

 

Toen Rodica naar het Canadese Toronto verhuisde, ruilde ze de rekenmachine weer om voor de schaar. “Toen ik in Canada kwam, dacht ik ‘dit is het’. Ik haatte boekhouden, was nooit een cijfermens. Ik dacht ‘nieuw land, nieuw leven ...’.” Rodica bezocht de Cosmetology School in Toronto. Na haar afstuderen werd ze gevraagd of ze interesse had om trainer te worden. “Daar stond ik dan, pas geëmigreerd, nauwelijks Engels sprekend en dan vragen ze of je educator wilt worden. Dit was het ultieme compliment voor me.” Rodica startte als Goldwell Technical Associate (GTA) en ontwikkelde haar eigen programma's voor de Academy. “Ik ben echt goed in ontwerpen. Ik vind het heerlijk om te doen en het voelt heel natuurlijk voor me.”


Nadat ze enkele shows had bezocht, werd ze gevraagd om zelf op het podium te werken en werd ze Guest Artist voor Goldwell. Rodica werd twee keer finalist voor de felbegeerde Contessa Awards en is te zien in Salon Magazine, Canadian Hairdresser Magazine en veel andere internationale vakbladen.

 

"Ik ben een perfectionist en vind het heerlijk om les te geven. Het geeft me zoveel voldoening. Ik wil alles geven, heb geen geheimen. Ik deel gewoon alles wat ik weet, zonder voorbehoud."


Awards

2012 Finalist Contessa Master Colorist
2009 Finalist Contessa Makeover Colorist  
2008 Nationale winnaar Trend Zoom Color Award Partner Category 
2007 Nationale winnaar Trend Zoom Color Award Partner Category


Ervaring

Rodica is een ware kleurexpert en een voorbeeld voor stylisten die zoeken naar echte salonvriendelijke, tijdefficiënte kleurservice ideeën. Ze wordt in veel landen wereldwijd keer op keer gevraagd vanwege haar pure en oprechte benadering van collega-stylisten en haarkleur.

Volgende trainer & educator: Agnes Westerman  

VOLGENDE